Solymosiné Dr., Hoós Gabriella -

Solymosiné Dr., Hoós Gabriella

Solymosiné Dr., Hoós Gabriella
mentálhigiénés szakember

Mentálhigiénés segítőként kísérőd vagyok a magad által választott úton. Találkoztam már elakadásokkal magam is. Anya vagyok 3 kamasz gyerekkel és 20 éve feleség. 10 éve működtetek egy Baba-Mama központot. Tudom, hogy nincs veszett helyzet, csak olyan, ami annak mutatja magát, amíg nem találunk egy másik nézőpontot. Amíg nem világítjuk meg halvány fénnyel egy másik irányból, hogy valami új forma bontakozhasson ki belőle. A segítő beszélgetések során megpihenhetsz. Lesz elég időd feltöltődni, leltárba venni az eszközeidet, felfedezni új, friss belső erőforrásokat.

Kompetenciák:

Család, gyerek (babától kamaszig), gyereknevelés, párkapcsolat, női szerepek, anyaság, anyasebek, leválás, szeparáció, szeparációs szorongás, belső gyermek, határok, kommunikáció, konfliktuskezelés, veszteség, gyász, életközepi válság.

Blogbejegyzések itt olvashatók.

Témák:
anyaság, család, gyerek, házasság, női szerepek, párkapcsolat, kommunikáció, konfliktuskezelés, életközép-válság, gyász, veszteség, egyensúly, elakadás, érzelmi bántalmazás, érzelmi jóllét, kamaszok, önismeret, önszeretet, reziliencia, spiritualitás, stressz, testi-lelki harmónia
Helyszínek:
Budapest, 13. kerület
Végzettség:

Mentálhigiénés segítő szakember — Károli Gáspár Református Egyetem, 2018

Elérhetőség:

Kínálat

Személyes konzultáció
Téma: anyaság, család, gyerek, házasság, női szerepek, párkapcsolat, kommunikáció, konfliktuskezelés, életközép-válság, gyász, veszteség, egyensúly, elakadás, érzelmi bántalmazás, érzelmi jóllét, kamaszok, önismeret, önszeretet, reziliencia, spiritualitás, stressz, testi-lelki harmónia

A mentálhigiénés segítő beszélgetés a humanisztikus pszichológia egyik nagy alakja, Carl R. Rogers pszichológus által képviselt szemléleten alapszik, amely azt vallja, hogy nincs determinált élet. Minden ember sok lehetőséggel, tehetséggel és képességgel születik, de ezek felfedezéséhez és kivirágoztatásához megfelelő elfogadó, támogató közeg szükséges.

A környezetet általában nem változtathatjuk meg, a saját magunkról alkotott belső képet viszont igen. Így többé nem a környezet elvárásai szerint ítéljük meg magunkat, hanem bátran felfedezhetjük belső világunkat, érzéseinket, vágyainkat, gondolatainkat. Ehhez akkor van bátorságunk, ha olyan közegben tesszük ezt, ahol nem kell minősítéstől, negatív jelzőktől, skatulyáktól tartanunk, hanem bármilyenek lehetünk.

Egy ilyen biztonságos légkörben lehetőség van megismerni az eddig ki nem bontott, fel nem használt belső erőforrásokat. Rá lehet nézni a sötét oldalra, így saját személyiségünk házában kezünkbe ragadni az irányítást azáltal, hogy megismerjük, milyen tulajdonságok, lehetőségek rejtőznek ott.

A beszélgetések során  feltétel nélküli elfogadásra, őszinte odafordulásra és  nem direktív jelenlétre és kérdésekre számíthatsz tőlem, tanácsokra azonban nem. Ez segít abban, hogy a saját megoldásaidat megtaláld. Hiszen a Te életednek Te vagy a szakértője!

Az emberi életben, létformában kapcsolatok, jó, kielégítő, meleg emberi kapcsolatok nélkül létezni olyan, mint sivatagban vándorolni egy olyan kulaccsal, amiben csak pár korty víz van. A segítő beszélgetés során sem a „módszer” az, ami segít, hanem a kapcsolat. Egy kapcsolat, amely azért jön létre, hogy aki segítséget kér, az megtalálja a saját megoldásait egy olyan segítőhöz kapcsolódva, aki elfogadó és biztonságos légkörben támogatja őt az útján. A folyamat jellegéből adódóan tanácsok, elvárások nincsenek. A segítő beszélgetés nem egyszeri élményt és felszabadulást ad, hanem segít, hogy a vágyott, tartós változást elérje a kliens.

Ára: 6 000 Ft. / 50 perc
Helyszín:
Budapest, 13., kerület, Angyalföld
Bejelentkezés: +3670 314 0368
info@zendorfin.hu

Online konzultáció
Téma: anyaság

Hétfőn és szerdán 17:00-19:00-ig 30 perces ingyenes telefonos segítségnyújtást vállalok.

+3670 314 0368
info@zendorfin.hu