Somoskői Soma -

Somoskői Soma

Somoskői Soma
pszichológus, pszichodramatista, coach, CMC

Részt vettem szociológia és oktatáspolitikai valamint pszichológiai kutatásokban. Dolgoztam szociális munkásként, ácsként, repülőgép szerelőként vagy szakácsként, segítettem gyerekeket és szülőket nevelési tanácsadóban. Játszottam színészként színházban és filmekben, részt vettem underground performance-okban és kiállításokon képzőművészként. Zenéltem az URH-ban.

Pszichológusi és személyközpontú facilitátor képesítéssel is rendelkezem, 1984-óta végzek pszichológusi munkát. Pszichológiát oktattam tanítóképző főiskolán. A legkülönfélébb csoportmunkákat irányítottam, valamint pszichodráma csoportokat vezettem és vezetek. Dolgoztam és dolgozom trénerként, szervezetfejlesztő tanácsadóként és Executive Coach-ként, magyar és multinacionális cégek vezetőivel.

Hiszek abban, hogy az, ami velünk történik kevésbé fontos, mint az ahogyan reagálunk rá. Abban segítek a hozzám fordulóknak, hogy változást érjenek el az életükben. A megoldáshoz vezető út olykor nehézségeken át vezet, de egy biztonságot nyújtó környezetben humorral, kreatív szemléletváltással, a felmerülő kérdésekhez spontán igazodó megoldásokkal, az ellentmondásokkal és az érzelmekkel foglalkozva, biztonságot nyújtó támogatással, új lehetőségek felismeréséhez és érdemi megoldások kialakításához juthat el. Munkánk során sokszor nem tudom, hogy merre haladunk, mi fog történni. A beszélgetéseken sosem a magától értetődő dolgok történnek. Ez néha zavarba ejtő, mert nem megerősítéseket “nyújt”, hanem új dolgok felismerését teszi lehetővé.

Témák:
elakadás, életmód, kiégés, kommunikáció, konfliktuskezelés, krízis, önismeret, párkapcsolat, stressz, szorongás, testi tünetek (önismereti okai), válsághelyzet, veszteség, család, esküvő, gyerek, házasság, kamaszok, válás
Helyszínek:
Budapest, 08. kerület
Online
Végzettség:

Pszichoterapeuta gyakornok – Tündérhegyi Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás-rehabilitációs Osztály
Pszichológus – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar
Pszichodráma technikák, csoport analitikus módszerek – Magyar Pszichodráma Egyesület
Certified Person-Centered Facilitator – European Learning/Training Program on The Person-Centered Approach & Applications with Carl Rogers, The Person-Centered Approach Institute International, (approved by American Psychological Association)
Certified Management Consultant – CMC qualification, Association of Management Consultants in Hungary, Member of ICMCI, Budapest
Instructor program for Managerial GRID Seminar, Dublin, Euro-GRID AssociationPsychodrama for trainers and coaches, Classical Psychodrama methods and role analyzes by Dr. G Max Clayton director of training for the Psychodrama Training Institute in Australia and New Zealand, 1997-2013
Qualified Oracle Executive Coach – Qualified by Acuity Coaching the exclusive Global Coaching Partner of Oracle
Narrative Coaching and Ethical Coaching – WBECS Summits, 2018 and 2019
Rethinking Treatment of Trauma and the Role of Nervous Systems – National Institute for the Clinical Application of Behavioral Medicine (NICABM), 2019
Collective Trauma and Resilience – Global Summit Exploring Collective Trauma, 2019
European Certificate as Counsellor for Person-Centered and Experiential Counselling, 2019

Kínálat

Személyes konzultáció
Téma: elakadás, életmód, kiégés, kommunikáció, konfliktuskezelés, krízis, önismeret, párkapcsolat, stressz, szorongás, testi tünetek (önismereti okai), válsághelyzet, veszteség

Ha úgy döntött, hogy támogatásra van szüksége, mert átrendezi életét vagy fejlődni szeretne, a pszichológiai konzultáció segítséget nyújt abban, hogy elakadásait feloldva a kívánatos irányba induljon, és ebben itt vagyok Önnel. Közös munkánk középpontjában önmaga megértésén és belső erősségeinek feltárásával foglalkozunk, hogy különböző nézőpontokat figyelembe véve megoldást találjunk céljai eléréséhez. Egy támogató kapcsolatban könnyebben felismeri és megfogalmazza, megérti problémáit, hogy megfelelő válaszokat adjon az önmagában megfogalmazott kérdésekre, és új megoldásokat dolgozzon ki. 

A bajban, befelé figyelve egy segítő kapcsolatban, felfedezheti az Önben rejlő lehetőségeket. Induljon el a változás és változtatás útján, hogy megszabaduljon a visszahúzó erőktől, és azzá váljon, akivé szeretne. Írja újra élete forgatókönyvét.

Szeretettel várom a jelentkezését telefonon vagy emailben, személyesen vagy online. 

Helyszín: Budapest, 8. kerület
Bejelentkezés: +3630 397 6503
soma.somoskoi@yahoo.com

Személyes páros konzultáció
Téma: család, esküvő, gyerek, házasság, kamaszok, kommunikáció, konfliktuskezelés, párkapcsolat, válás

Egyénileg vagy párban olyan témákkal foglalkozunk, mint a jelent zavaró múltbeli élmények és érzések, belső konfliktusok és bizonytalanság, pár- és kapcsolati problémák, a családon belüli változások, a veszteség és válás, a szexuális és testi vagy identitás zavarok, valamint olyan lelki nehézségekkel, amelyek a boldog emberi életet és a munkahelyi sikerességet akadályozzák. Közösen találunk megoldást arra, hogy miként lépjen túl a múlt árnyain, miként váljon nyitottá a változásokra, hogy pozitív választ kapjon a jelenlegi kérdéseire, vagy hozzon létre egy közös tiszteleten alapuló új kapcsolatot. 

Helyszín: Budapest, 8. kerület
Bejelentkezés: +3630 397 6503
soma.somoskoi@yahoo.com

Online konzultáció
Téma: kiégés, stressz, testi tünetek (önismereti okai), életmód, konfliktuskezelés, párkapcsolat, önismeret, veszteség, krízis, elakadás, válsághelyzet, szorongás

Az online tanácsadás egy olyan interneten keresztüli pszichológiai szolgáltatás, amely egy megfelelően képzett szakember és az Ön video-beszélgetésen alapuló rendszeres kapcsolata. Ez nem terápia a szó hagyományos értelmében, sokkal inkább az Ön személyes erőforrásainak és képességeinek fejlesztése egy probléma megoldásának érdekében.

Ez nemcsak egy lelki elsősegély, hanem egy 3 alkalomból álló, heti egy alkalommal történő 90 perces pszichológiai tanácsadás és segítségnyújtás.

Az online pszichológiai tanácsadás a következő problémák feloldásában tud közvetlen támogatást nyújtani:
A stressz- és kiégés kezelése, álmatlanság, folyamatos fáradtság érzet, csökkent koncentráció, fizikai tünetek (mellkasi fájdalom, fokozott szívverés, légszomj, emésztési problémák, hasi fájdalom), életvezetési tanácsadás, kapcsolati nehézségek, konfliktuskezelés, döntések, teljesítményproblémák, krízistanácsadás, változások, megterhelő, nehéz élethelyzetek kezelése, veszteségek, lelki válság, kapcsolati krízisek. 

Alkalmak: 3 x heti 1 x 90 perc 
Helyszín:
online
Bejelentkezés: +3630 397 6503
soma.somoskoi@yahoo.com

Online konzultáció
Téma: elakadás

Ingyenes online lelki segítségnyújtás a COVID19 idején.

+3630 397 6503
soma.somoskoi@yahoo.com