Schrammel Ivett -

Schrammel Ivett

Schrammel Ivett
pszichológus, MBCT mindfulness oktató, NLP master practitioner — coach, OH kártya instruktor

Schrammel Ivett pszichológus vagyok, a “Külföldön élni — pszichológus szemmel” c. könyv és a Pszichológus Online Blog szerzője.

1973-ban születtem Budapesten, közel 5 év alatt 3 országot jártam meg: éltem Ausztriában és Máltán, leghosszabban — 4 évig — Gibraltáron. Jelenleg újra Budapesten vagyok elérhető, személyesen is.

Pszichológiai konzultációval, tanácsadással, coachinggal, önismereti-személyiségfejlesztő, stresszkezelő  tréningekkel, mindfulness tréningek vezetésével foglalkozom. 20 éve segítem a hozzám fordulókat lelki, életvezetési, kapcsolati problémáik esetén, integratív, pozitív, jövő- és célorientált szemléletben.

Évek óta Skype használatával is dolgozom, mely a világ minden pontjáról elérhető. Kiemelten foglalkozom külföldön élő magyarokkal, a bevándorlásból adódó beilleszkedési, alkalmazkodási, kapcsolatteremtési nehézségekkel, valamint pszichoszomatikus problémákkal.

Az általam használt módszerek között szerepel az NLP (neuro-lingvisztikus programozás), a sématerápia, a mentalizáció alapú terápia, a Brainspotting (mindfulness alapú traumakezelés), különböző relaxációs-meditációs-imaginációs módszerek, öngyógyító technikák, a Mindfulness meditáció (MBSR — Mindfulness Based Stress Reduction — mindfulnes alapú stresszcsökkentés és MBCT — Mindfulness Based Cognitive Therapy — mindfulness alapú kognitív terápia), a progresszív relaxáció, a Simonton Tréning, az OH asszociációs kártyák, az asszertív (önérvényesítő) kommunikáció, valamint a Bach-virágterápia.

Vallom, hogy minden ember különleges és tehetséges valamiben, csak meg kell találnia a kibontakoztatás megfelelő útját. Hiszem, hogy minden ember boldogságra született, s el is éri ezt, ha a helyén van az életben, ha valóban a saját útját járja.
Az én feladatom, hogy segítsem, kísérjem őt ennek az útnak a megtalálásában, valódi önmaga megismerésében és kibontakoztatásában.

Kompetenciák — életvezetési problémák, hatékony céltervezés, önismeret, önfejlesztés, személyiségfejlesztés, lelki – érzelmi válságok, krízis, stressz, stresszkezelés, szorongáscsökkentés, önértékelési zavarok, hangulati problémák, szorongás, pánik tünetek, fóbiák, problémássá vált szokások megváltoztatása, alvászavarok, gyász, veszteség feldolgozása, múltbeli traumák feldolgozása, önálló életkezdeti és életközépi válság – kapunyitási és kapuzárási pánik, gyerekvállalási nehézségek, anyaság, család, párkapcsolat, pszichoszomatikus tünetek, allergiák, önérvényesítés, asszertív kommunikáció, asszertív viselkedés kialakítása, kommunikációs nehézségek leküzdése, kapcsolati problémák, gyereknevelési nehézségek, külföldön, a bevándorlói létből fakadó nehézségek, beilleszkedési, alkalmazkodási problémák, külföldön élő magyarok.

Témák:
anyaság, család, egészségpszichológia, egyensúly, elakadás, életközép-válság, életmód, érzelmi bántalmazás, érzelmi jóllét, függőség, gyerek, gyász, házasság, hivatás, kamaszok, kapcsolat-függőség, kapunyitási pánik, kiégés, kommunikáció, konfliktuskezelés, krízis, mediáció, megelőzés, nárcisztikus kapcsolatok, nevelési tanácsadás, női szerepek, önismeret, önszeretet, pártalálás, párkapcsolat, párkapcsolat hiánya, pre- és perinatális veszteség, prevenció, pszichoszomatika, reziliencia, spiritualitás, stressz, szingli, szorongás, szülés, születés, teherbe esés, testi-lelki harmónia, testi tünetek (önismereti okai), testsúly, tréning, válás, válsághelyzet, várandósság, vezetőfejlesztés, veszteség
Helyszínek:
Budapest, 04. kerület
Online
Végzettség:

pszichológus — ELTE Pszichológia szak, 2001

Kínálat

Online konzultáció
Téma: anyaság, család, egészségpszichológia, egyensúly, elakadás, életközép-válság, életmód, érzelmi bántalmazás, érzelmi jóllét, függőség, gyerek, gyász, házasság, hivatás, kamaszok, kapcsolat-függőség, kapunyitási pánik, kiégés, kommunikáció, konfliktuskezelés, krízis, mediáció, megelőzés, nárcisztikus kapcsolatok, nevelési tanácsadás, női szerepek, önismeret, önszeretet, pártalálás, párkapcsolat, párkapcsolat hiánya, pre- és perinatális veszteség, prevenció, pszichoszomatika, reziliencia, spiritualitás, stressz, szingli, szorongás, szülés, születés, teherbe esés, testi-lelki harmónia, testi tünetek (önismereti okai), testsúly, tréning, válás, válsághelyzet, várandósság, vezetőfejlesztés, veszteség

Online pszichológiai konzultáció, tanácsadás, coaching — Skype használatával.

Pszichológiai konzultációval, tanácsadással, coachinggal, önismereti-személyiségfejlesztő, stresszkezelő  tréningekkel, mindfulness tréningek vezetésével foglalkozom. 20 éve segítem a hozzám fordulókat lelki, életvezetési, kapcsolati problémáik esetén, integratív, pozitív, jövő- és célorientált szemléletben.

Évek óta Skype használatával is dolgozom, mely a világ minden pontjáról elérhető. Kiemelten foglalkozom külföldön élő magyarokkal, a bevándorlásból adódó beilleszkedési, alkalmazkodási, kapcsolatteremtési nehézségekkel, valamint pszichoszomatikus problémákkal.

Helyszín: online
Bejelentkezés: +3630 960 5706
schrammelivett@gmail.com
pszichologusonline.eu

Online tréning
Téma: egészségpszichológia, egyensúly, elakadás, életközép-válság, életmód, érzelmi jóllét, kiégés, megelőzés, önismeret, önszeretet, prevenció, pszichoszomatika, reziliencia, spiritualitás, stressz, szorongás, testi-lelki harmónia, testi tünetek (önismereti okai), tréning, vezetőfejlesztés

Online Mindfulness Tréning

Stresszkezelés, szorongáscsökkentés, önismeret, önfejlesztés

Élő Online Tréning és videótréning

A következő Élő Online Tréning tervezett időpontja: 2020. június 3. szerda, 16-18 óra.
A videótréninghez a csatlakozási lehetőség folyamatos!

Néha az élet rákényszerít, hogy megálljunk a már – már megszokottá vált rohanásban és befelé figyeljünk. Valójában ez egy lehetőség is arra, hogy újra felfedezzük a csendet, a nyugalmat, újra felfedezzük önmagunkat. Hogy mélyítsük önismeretünket, helyreállítsuk a kapcsolatot önmagunkkal és ezen keresztül helyreállítsuk a kapcsolatunkat másokkal és a világgal.

A következő időszak erre is lehetőséget ad.

A jelen helyzetre való tekintettel a tavaszra tervezett mindfulness (MBCT – Mindfulness Based Cognitive Therapy – Mindfulness alapú kognitív terápia) tréningjeim online tanfolyam keretében kerülnek megtartásra.

 

 • Úgy érzed túl sok az életedben a stressz?
 • Gyakran aggódsz és élsz meg szorongást?
 • Gyakran érzed magad feszültnek, nyugtalannak?
 • Testi – lelki fájdalmakkal, alvásproblémákkal küzdesz?
 • Nem találsz örömet a mindennapokban?
 • Egy mókuskerékben érzed magad?
 • Csak rohansz a feladataid után?
 • Nehézségeid vannak a hatékony tanulással és munkavégzéssel?

 

 • Szeretnél egy bizonyítottan eredményes módszert megtanulni a mindennapi stressz kezelésére?
 • Szeretnél megszabadulni aggodalmaidtól, szorongásaidtól?
 • Szeretnéd elérni a belső nyugalmat, kiegyensúlyozottságot, lelki békét?
 • Szeretnél újra örömet találni a hétköznapokban?
 • Szeretnéd problémáidat, konfliktusaidat hatékonyabban megoldani?
 • Szeretnéd kibontakoztatni, fejleszteni képességeidet?
 • Szeretnél hatékonyabb lenni a tanulásban és munkában?
 • Szeretnél teljes életet élni?

 

A mindfulness szemlélet és a mindfulness meditációk elsajátítása megoldást jelent számodra.

Megtanulhatod megfelelően kezelni visszatérő, automatikus gondolataidat, a folyamatos, múlton való rágódás és a jövő miatti aggódás helyett megtanulhatsz a jelen pillanatban létezni. Megtanulhatod elengedni automatikus reakcióidat, és szabadon dönteni, cselekedni.

A következő Élő Online Mindfulness tréning tervezett időpontja 2020. május 20-án 16-18 óra között van (magyar idő szerint). Ezt követően, 8 héten keresztül minden szerda délután ebben az időpontban találkozunk a virtuális térben.

Ha külföldről csatlakozol, kérlek vedd figyelembe az időeltolódást!

A csoport létszáma maximum 15 fő, a Skype segítségével teremtünk online kapcsolatot. Így megfelelően látjuk és halljuk is egymást, közösen végezhetjük a meditációkat, meg tudjuk osztani egymással tapasztalatainkat, kérdéseitekre azonnali válaszokat kaphattok.

Amennyiben ez az időpont nem megfelelő számodra, lehetőség van videofelvételen keresztül, e-mailben megkapnod a tréning anyagát.

A 8 hetes online tréning a 8×2 órás csoportos alkalmakon kívül tartalmazza a teljes élő online tréning és a meditációs gyakorlatok videófelvételét mp4 formátumban, valamint írásos anyagot, munkafüzetet.

Így a tréningnapok közötti időben felvételről hallgathatod a vezetett meditációkat, mely segíti gyakorlásodat. A tréning elméleti része is bármikor újra nézhető – hallgatható a videó segítségével, így tudásod folyamatosan mélyitheted.

Fontos, hogy a tréning során vállalni tudj napi átlagosan 30 perc egyéni gyakorlást is.

A Mindfulness (Tudatos jelenlét) meditációk hatékonyságát számtalan tudományos kutatás támasztja alá.

Az MBSR (Mindfulness alapú stresszcsökkentés) tanfolyamok módszerét Jon Kabat-Zinn és munkatársai dolgozták ki a Masseschusets-i Egyetemen 1979-ben.

Az MBSR célja a stressz hatékonyabb kezelése, a stressz által okozott testi-lelki problémák kezelése.

Az MBCT (Mindfulness alapú kognitív terápia) ötvözi a keleti, buddhista hagyományban gyökerező mindfulness meditációs gyakorlatokat a modern, nyugati, tudományos pszichológia kognitív terápiás elemeivel.

Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy az MBCT csökkenti a visszatérő depresszió kockázatát, (hatása a hangulatjavító gyógyszerek hatásával egyenértékű), eredményes különböző érzelmi, hangulati problémák, a szorongás, stressz oldásában, alvászavarok, evészavarok, pánik tünetek, függőségek kezelésében, a fájdalom csökkentésében.

Számomra fontos, hogy ezt a tudást továbbadjam, klienseim és mások számára is elérhetővé tegyem, hogy minél többen tapasztalhassák meg a rendszeres napi meditáció testre és lélekre gyakorolt jótékony hatásait.

A következő online tréning június 3-án indul, délután 16-18 óra között, de már most jelentkezhetsz rá kedvezményes áron!

A videótréninghez a csatlakozási lehetőség folyamatos!

Időpont: 2020. június 3. — 2020. július 22. 8×2 óra
Ára: A tréning teljes díja 54 900 Ft., május 31-ig, kedvezményesen csak 44 900 Ft!
Bejelentkezés: +3630 960 5706
schrammelivett@gmail.com
pszichologusonline.eu/mindfulness-trening

Tréningek

Témák: prevenció, szorongás, spiritualitás, egészségpszichológia, pszichoszomatika, egyensúly, érzelmi jóllét, megelőzés, testi-lelki harmónia, tréning, vezetőfejlesztés, reziliencia, kiégés, testi tünetek (önismereti okai), önszeretet, önismeret, életmód, elakadás, életközép-válság, stressz
Időpont: 1591142400
Helyszín: Online
Ára: 44 900 Ft. május 31-ig, utána 54 900 Ft.
A következő Élő Online Tréning tervezett időpontja: 2020. június 3. szerda, 16-18 óra. A videótréninghez a csatlakozási lehetőség folyamatos! Néha az élet rákényszerít, hogy megálljunk a már-már megszokottá vált rohanásban és befelé figyeljünk. Valójában ez egy lehetőség is arra, hogy újra felfedezzük a csendet, a nyugalmat, újra felfedezzük önmagunkat. Hogy…