Rádonyi Krisztina -

Rádonyi Krisztina

Rádonyi Krisztina
kineziológus, szomatodráma szakember, alternativ képességfejlesztő, OH-kártya instruktor

Mindig nyitott és érdeklődő voltam az emberek és a világ dolgai felé, szeretem figyelni és hallgatni őket, szeretem a különbözőségünket. Nincs jó és rossz, mindennek oka van. Talán ebből a kiváncsiságból indult, hogy elkezdett foglalkoztatni, hogyan hatnak ránk a gyógynövények, a környezetünk és a kultúra, amiben élünk. Kisgyerekként sokat kérdezősködtem, majd olvastam ezekről a dolgokról, mígnem azon kaptam magam, hogy beiratkoztam az első képzésre, ahol elkezdődött valami és azzá válhattam ami mindig is lenni szerettem volna….

Háromgyermekes édesanyaként, nagyon fontosnak tartom egy jól működő családban az egymásra való odafigyelést, a harmóniát, vagyis Test-Lélek-Szellem egyensúlyát. Ahogy jöttek a gyerekek, egyre biztosabbá vált számomra hogy nem az eredeti foglakozásommal, külkereskedőként fogok érvényesülni, bár néhány szép évet eltöltöttem az üzleti életben majd önálló vállalkozóként a kereskedelemben, mégis úgy láttam jónak, hogy harmadik gyermekem születése után főállású anya leszek. Nagyon meghatározóak voltak ezek az évek. Örültem, hogy mellettük lehettem száz százalékosan, ezt azzal hálálták meg, hogy vidám és egészséges gyerekek voltak (most is azok 🙂 ). Nagyon sokat tanultam tőlük, amit ma is kamatoztatok a munkám során.

Olvastam, tervezgettem, hogyan tovább… azonban, valahogy kibillentem ebből a törékeny egyensúlyból, amikor is rögtön jelzett a testem, de csak akkor figyeltem rá igazán, ahogy 2006-ban jött egy komolyabb betegség. A gyógyulásom, ami végleg elindított ezen az úton, amin mindig is jártam. Elkezdett foglalkoztatni a lélek és test kapcsolata, a pszichoszomatika, ami által sok mindent megértettem.

Úgy döntöttem, szeretnék minél többet tudni a komplementer medicináról, hogy másokat is támogathassak elakadásaikban és elkezdtem a (soha véget nem érő) tanulmányimat, és egyben önismereti utamat. Természetgyógyász lettem, merthogy én is „természetesen” gyógyultam gyógyszerek nélkül és a családban is ezt alkalmaztam, a szeretet az odafigyelés a prevenció volt a cél és működött és működik. Tanultam reflexológiát, fitoterápiát, tuina masszázst…

De ez csak egy híd volt ahhoz, hogy az emberek lelkével kezdjek foglalkozni, természetesen ebben is az alternatív megoldást választottam, a kineziológiát. Ez egy holisztikus rendszer, amely összekapcsolja a tradicionális keleti és a nyugati technikák elemeit. A cél az egyensúly megteremtése, a test energiaáramlásának helyreállítása, a feszültség csökkentése a szervezet természetes öngyógyító képességének megerősítése által.

Hasonló módon, mint a szomatodrámában, a „Test beszél helyettünk” csak kicsit másképp. Azt azonban a szomatodráma mutatta meg, hogy az önismereti utat nagyon is érdemes az önszeretettel kezdeni, méghozzá a testünkkel való ismerkedés által. Ez az a módszer, amellyel a gyerekek is játszva „gyógyulnak” most már több év tapasztalatából és a szülői visszajelzésekből ezt bátran állíthatom. Életre keltik belső képeiket, játszanak az érzelmeikkel, összebarátkoznak félelmeikkel.

Számomra a kineziológia és a szomatodráma lehetővé teszi, hogy egyénileg vagy csoportosan foglalkozhassak a hozzám forduló felnőttekkel és gyermekekkel. Két olyan módszer, amely tapasztalataim alapján harmonikusan alkalmazhatóak párhuzamosan. Szeretettel és teljes nyitottsággal kísérlek téged az utadon, ha megtetted az első lépést és hozzám fordulsz bizalommal.

Amivel még szeretem kiegészíteni ezeket a segítő találkozásokat az az OH-kártya a grafomnézis a rajzteszt és a kronobiológia. Ezek segítségével nagyon sok információt tárhatunk fel a tudatalattiból, ami segíthet felismerni és megérteni a jelen probléma gyökerét.

„Mindig az első lépés a legnehezebb. Az első alkalom, amikor először adod meg magad, amikor először mondod ki: igen, belátom, szükségem van segítségre, nem boldogulok egyedül.” /L. Marie Adeline/

Témák:
anyaság, család, egyensúly, elakadás, életmód, gyerek, kamaszok, kapunyitási pánik, megelőzés, mozgásfejlesztés, női szerepek, önismeret, önszeretet, pszichoszomatika, reziliencia, stressz, testi tünetek (önismereti okai)
Helyszínek:
Budapest, 14. kerület
Végzettség:

Szomatodráma Szakember — dr Buda László (Testtől Lélekig Alapítvány), 2017
Szomatodráma Játékvezető – dr Buda László (Testtől Lélekig Alapítvány), 2016
Szomatodráma Egyéni Konzulens – dr Buda László (Testtől Lélekig Alapítvány), 2016
OH Kártya Instruktor képzés — Németh Lóránd, 2017
Three in One Concepts OB kineziológia VII-X. — Várhidi Ilona (Subrosa), 2015-2016
Three in One Concepts OB kineziológia I-VI. (ismétlés) — Várhidi Ilona (Subrosa), 2014-2015
Mozgásprogram eltérő fejlődésmenetű 3-8 éves korosztály számára — Tótszöllösy Tünde, 2014
AKÉTA (Alternatív Képességfejlesztő Tanácsadó) — dr Varjú Márta, Gál Attila
             (Lifecons Akadémia), 2012
Grafomnézis — dr Varju Márta (Európa Akadémia), 2012
Touch For Health I-II — Gál Attila (Európa Akadémia), 2010
Stress Release kineziológia I-IV. — Gál Attila  (Európa Akadémia), 2010
TEK-kineziológia I-II. — dr Varju Márta, Gál Attila (Európa Akadémia), 2010
Three in One Concepts OB kineziológia I-VI. dr Varju Márta, Farkas Katalin, Gál Attila (Európa Akadémia), 2009-2011
Edu-kineziológia/Brain Gym — Gál Attila (Európa Akadémia), 2009
Kineziológus szakvizsga — ETI, 2009
Reflexológus szakvizsga — ETI, 2008
Állami természetgyógyászati és egészségügyi képesítés — ETI, 2007

Elérhetőség:

Kínálat

Személyes konzultáció
Téma: anyaság, család, egyensúly, elakadás, életmód, gyerek, kamaszok, kapunyitási pánik, megelőzés, mozgásfejlesztés, női szerepek, önismeret, önszeretet, pszichoszomatika, reziliencia, stressz, testi tünetek (önismereti okai)

Minden ember Önmagát ismeri legjobban, önmagában tudja megtalálni problémáira a megoldást. Az általam alkalmazott módszerek mindegyike azt szolgálja, hogy tegyünk egy fantasztikus utazást a tudatalattiban, ahol felismerhetjük és megérthetjük a jelen probléma gyökerét. A hozzám fordulókat szeretettel és teljes nyitottsággal kísérem folyamataikban.

Ára: 15 000 Ft. / 90 perc
Helyszín: Budapest, 14. kerület
Bejelentkezés: +3630 683 0085
radonyi@t-online.hu

Online konzultáció
Téma: anyaság

Ingyenes online lelki segítségnyújtás a COVID19 idején.

+3630 683 0085
radonyi@t-online.hu