Család-rendszer Terápiás Műhely -

Család-rendszer Terápiás Műhely

Család-rendszer Terápiás Műhely
család-rendszer terapeuta képzés

A család-rendszer terápia a család gyógyításának azon formája, melyben a terapeuta alkalmazza  a rendszerszemléletet, a főbb családdinamikai jelenségeket, a szerepelméletet, fejlődéselméleteket, és mindezek tükrében értelmezi a kapcsolatokban megjelenő konfliktusokat, elakadásokat,  diszfunkcionalis működéseket, mind az egyén, mind a párkapcsolatok vonatkozásában. Párokkal, családokkal, és egyénileg végzett terápiás munkában is használható.

A család-rendszer terápiát  azokban az esetekben ajánljuk,

  • amikor egy tünet mögött a család működésének zavara sejlik.
  • amikor váratlan, nehéz helyzetek teremtődtek a családban,  és jó lenne valahonnan erőt meríteni
  • amikor minden megy a maga útján, de mégis nehéz az új életfeladatot teljesíteni, pl gyereket közösségbe engedni, anyának munkát kezdeni, apának pénzt keresni, és otthon is lenni stb.
  • amikor a pár intim kapcsolatában zavar támad, megváltoztak igényeik, eltávolodtak egymástól, különböző megoldhatatlannak tűnő szituációk merültek fel stb.
  • akkor is ajánljuk, ha csak egyéni segítségkérés lehetséges, de a terápiás folyamat a kapcsolódási rendszerre irányul

 

Témák:
család, gyerek, házasság, kamaszok, párkapcsolat, válás
Helyszínek:
Budapest, 07. kerület
Elérhetőség:

Képzések

Témák: házasság, kamaszok, válás, család, párkapcsolat, gyerek
Időpont:
Helyszín: Budapest, 7. kerület, Wesselényi utca
Ajánljuk neked a képzést, ha –  szeretnéd megérteni, hogy mi történik veled a párkapcsolatodban, különböző életszakaszaidban –  szeretnél hatékonyan segíteni pároknak, családoknak –  szeretnéd kiegészíteni már meglévő terápiás tudásodat, gyakorlatodat a család-rendszer szemlélettel. Az élményszintű tanulásban hiszünk, ezért képzésünkben az elmélethez saját élményű, önismereti jellegű, javarészt pszichodramatikus gyakorlatok kapcsolódnak, és erre…